A A
 • Sklad praznuje 30 let delovanja

  15. marec 2023

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, je na včerajšnji prireditvi v Festivalni dvorani v Ljubljani obeležil 30 let delovanja.

  VEČ
 • Obvestilo o začasni prekinitvi delovanja namakalnega razvoda Vogršček

  14. marec 2023

  SPOROČILO ZA JAVNOST

   

  Obvestilo o začasni prekinitvi delovanja namakalnega razvoda Vogršček

   

  Sklad KZG RS vse uporabnike vode iz namakalnega razvoda Vogršček obvešča, da namakalni razvod Vogršček začasno ne obratuje, zaradi nujne sanacije okvare.

   

  Za vse informacije in dodatna pojasnila se obrnite na pogodbenega izvajalca upravljanja namakalnega razvoda Vogršček: Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d.:

   modra št.:       080 98 87 ali

   e-naslov:            info@vik-ng.si

   Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS

  VEČ
 • Namakalni sistem Vogršček obratuje

  13. marec 2023

  SPOROČILO ZA JAVNOST

   

  Obvestilo o začetku delovanja namakalnega razvoda Vogršček

   

  Sklad KZG RS vse uporabnike vode iz namakalnega razvoda Vogršček obvešča, da namakalni razvod Vogršček obratuje.

   

  Za vse informacije in dodatna pojasnila ter sporočanje morebitnih poškodb se obrnite na pogodbenega izvajalca upravljanja namakalnega razvoda Vogršček: Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d.:

   modra št.:       080 98 87 ali

      e-naslov:       info@vik-ng.si

   Urnik namakanja bo objavljen naknadno.

   Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS

  VEČ
 • MEDNARODNI KMETIJSKI SEJM V PARIZU

  1. marec 2023

  V. d. direktor mag. Aleš Tolar je na povabilo Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano obiskal Mednarodni kmetijski sejem SIA v Parizu. Sodeloval je na dogodku v organizaciji slovenskega ministrstva za kmetijstvo in Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov (SKGZ) skupaj s francoskim Združenjem podjetij za razvoj zemljišč in podeželja Safer na temo upravljanja s kmetijskimi zemljišči. Skupaj z MKGP je predstavil model upravljanja s kmetijskimi zemljišči, sistem družinskih kmetij in model trajnostnega kmetijstva v Sloveniji.

  VEČ
 • Objava potencialno prostih kmetijskih zemljišč

  13. oktober 2022

  Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije objavlja tudi neobvezujoč seznam potencialnih kmetijskih zemljišč za zakup.

  Sklad bo za zemljišča, zajeta v seznam, sprožil postopek oddaje v zakup na lastno iniciativo, ali na predlog fizične oziroma pravne osebe, ki bo izkazala interes za zakup.

  Seznam zemljišč se bo sproti usklajeval z dodajanjem novih zemljišč in odvzemanjem tistih zemljišč iz seznama, ki bodo oddana v zakup. Sklad pa si pridržuje tudi pravico, da katero od zemljišč iz seznama umakne, če naknadno ugotovi, da je zemljišče na podlagi veljavnih predpisov prešlo iz upravljanja Sklada na druge upravljavce, ali da je drugače obremenjeno z lastnostjo, ki preprečuje zakup.

  Do seznama potencialnih zemljišč za zakup dostopate tako, da kliknete Tukaj

  VEČ